Flowers of Life areena tänä vuonna Tiivistämössä

Suvilahden Tiivistämö kokee täydellisen muodonmuutoksen, kun kiehtovista valoinstallaatioistaan tunnettu Flowers of Life –kollektiivi ja Matlock Visuals saavat vapaat kädet toteuttaa ainutlaatuisen tilavisualisaation, joka on nähtävillä 21.9.-27.10.2019

Viime vuonna Kulttuuriareena Gloriassa nähty uv-hohtava dekoraatio rikkoi kaikki Glorian kävijäennätykset. Tällä kertaa Tiivistämössä on luvassa jotain täysin uutta: Matlock Visuals tuo Tiivistämöön kansainvälistäkin huomiota herättänyttä videotaidettaan, ja kaikki Tiivistämön tilaisuudet tapahtuvat tämän videodekoraation ympäröimänä.

Tapahtumia Tiivistämössä!
Listaa päivitetään ja kaikki esiintyjä- ja tapahtumatarjoukset ovat tervetulleita.
Saat lisätietoja tapahtumasta klikkaamalla sen nimeä.

❉ LA 21.9. | klo 12- | Vapaa pääsy | -S-
PLANET SUVILAHTI  
* klo 13-17 Lasten Hohtodisco
* klo 18-21:30 Vannetanssiyhdistys, RinneRadio
* klo 21:30 Tuliryhmä Polte


❉ LA 21.9. | klo 22-05 | liput: 25/20€ / K18
METAMORPHOS by WILLAZUKKA FAMILY & FLOWERS OF LIFE
MUSCARIA (AUT) ❉ KALIYUGA (ITA) ❉ ANARKICK (ITA)


❉ KE 25.9. | klo 19-22 | Vapaa pääsy | K18
TAPANI RINTEEN AMBIENT-ILTA
THE GENTLEMAN LOSERS ❉ TAPANI RINNE RADIOTON ❉ BORZIN


❉ PE 27.9. | klo 22-04:30 | liput: 10/12€ | K18
SURFACE – WAREHOUSE INVASION
SURFACE & TEKNOPICNIC DJs


❉ LA 28.9. | klo 11-23 | liput alk. 42€ | -S-
AFRICAN FASHION FESTIVAL


❉ SU 29.9. | klo 15:00 | vapaa pääsy | -S-
KDC – kilpailukarsinnat
20 tanssiryhmää esittelee taitojaan 2 minuutin ajan. Loppukilpailu 19.10. Tiivistämössä


❉ KE 2.10. | klo 18-21 | vapaaehtoinen maksu (5-20€)
HIGHWAY TO BLISS – mantralauluilta


❉ PE 4.10. | klo 18-03 | liput alk. 17,50€ | K18
HELSINKI PSYCH FEST
HIDRIA SPACEFOLK,  CATS OF TRANSNISTRIA, ASTRAL BAZAAR, SUNRAKER (DK), ETERNITY HOUR,
SEXPHONEMAN, METEOR VORTEX, BUKO SHANE, INDIEFFERENCE (RU), STAR MARCS, KOZZZMA
SpaceKaraoke, elokuvia, teatteria


❉ LA 5.10. | klo 19:00 | liput: 20/15€
SHARANAM
Suomen mantramusiikin pioneerien jäähyväiskonsertti.


❉ La 12.10. | klo 10-16 | vapaa pääsy* | -S-
DESUTALKS 2019
Syväluotaavaa puheohjelmaa mangasta, animesta ja kaikesta muusta sellaisesta.
Huom. Tilaisuun on ilmainen, mutta ennakkoilmoittauminen on must, koska
tapahtuma on joka vuosi tullut täyteen.


❉ La 12.10. | klo 19:00 | liput: 18€ | K18
MINIMALIA feat. Mikko Innanen
Philip Glass / Steve Reich / John Adams / Aki Yli-Salomäki


❉ Pe 18.10. | klo 21-01 | liput: 7€ | K18
FRONTIERER (UK), REFUSAL, SPITEBORN


❉ La 19.10. | klo 16:00 | liput: 10€ | -S-
KDC – Kpop cover dance competition 2019


❉ Su 20.10. | klo 17:00 | vapaaehtoinen pääsymaksu | -S-
MINDSCAPE YOGA & TAPANI RINNE


Tervetuloa Tiivistämöön!
Flowers of Life Areena Facebookissa
Tiivistämön kotisivut

Glorian viimeisiä viedään!!! – Jo 20-vuotta tapahtumia kaikille!

Glorian viimeisiä viedään! Näissä monttujuhlissa tunnelma vain on tavallisuudesta poiketen kaikkea muuta kuin surullinen.

Vielä ehdit tulla käymään yhden Helsingin legendaarisimmaksi muodostuneessa tapahtumapaikassa. Päättäjäisiä vietetään monin eri tavoin. Lauantaina 19.1.2019 loppuunmyyty Gloria täyttyi iloisista tamppaajista.

Ennen kuin pillit laitetaan Pikkuroballa lopullisesti pussiin on luvassa vielä huikeita iltoja joka makuun. Jamikulttuuria kaupungissa vahvasti edustaneet Glorian sunnuntaijamit järjestetään vielä 10.2 ja paikalle on odotettavissa vuosien varrelta todella kovan luokan pelimanneja. Glorian viralliset 20-vuotis kekkerit täyttävät talon päivää aiemmin 9.2.2019 ja tällöin lavalle astelee joukko Gloriassa vaikuttaneita kovan luokan tekijöitä kuten Marco Hietala, Ville Tuomi ja paljon muita. Gloria Houseband tahdittaa juhlakonserttia. Tänne ei muuten ole pukupakkoa!

 

Katso tulevat tapahtumat:

 

http://www.gloria.munstadi.fi/tapahtuma

Tervetuloa kokemaan vielä kulttuurin kehto Gloria!

 

PS. Tässä hieman jälkimaininkeja lauantailta Aftermovien muodossa.

SUOMIGOA

Glorian viimeiset psykebileet ovat takanapäin. Tunnelma oli hikinen ja intiimi. Tanssijoita riitti runsain määrin, eikä jonoilta pystytty välttymään mutta tanssiväkeä se ei tuntunut haittaavan.

Viimeisten psykebileiden artistikattaus nostatti tunnelman kattoon. Glorian väki kiittää kaikkia osallistujia.  After movie videosta voit katsoa mimmoista meininkiä oli tarjolla.

 

 

 

 

Gloria 1999-2019

Gloria lopettaa. Ja Gloria jatkaa.

Kaupunkilaisten oma Kulttuuriareena Gloria päättää toimintansa keväällä 2019. Mutta tarina ei lopu siihen: toiminta jatkuu uusissa tiloissa Suvilahdessa. Sörnäisissä sijaitsevan entisen kaasutehdasalueen ”Tiivistämö” -tilassa edetään siitä mihin Gloria jäi.

Gloria on Helsingin kaupungin ylläpitämä venue, jonka johtavana ajatuksena on ollut tuoda esiin nuorten kulttuuria ja osaamista mahdollistamalla tilat, tekniikka ja henkilökunta myös kokemattomampien ja tärähtäneempien tekijöiden ja ilmiöiden leikkikentäksi – ellei jopa kiitoradaksi! 20-vuotisen historiansa aikana Gloriassa on järjestetty noin 5000 tapahtumaa ja palveluksessamme on ollut yli 1000 työntekijää. Odottelemme – hieman hermostuneina – pian ovista astuvaa miljoonatta kävijäämme. Uskomme että kaupunkilaiset voivat hyvillä mielin pitää sijoitustaan kannattavana.

Uusi tila on hieman pienempi ja Glorian art deco-charmi vaihtuu industriaaliin rouheuteen, mutta siihen maisemaan toiminta pesiytynee luontevasti. Tiivistämöstä rakennetaan muuntautumiskykyinen venue, jossa voi järjestää tuotantoja metallikeikoista teatteriin ja reiveistä leffanäytöksiin. Suuremmat tapahtumat saadaan toteutettua valjastamalla naapuruston tiloja käyttöön. Suvilahdessa onkin aivan ainutlaatuinen kokoelma toimijoita ja tiloja, joiden kanssa pääsemme yhdessä toteuttamaan uutta ja energistä kaupunkikulttuuria.

Pikkuroban kulttuuriareena perustettiin vuonna 1929 avatun elokuvateatteri Glorian tiloihin, joten emme pidä tahdikkaana nimen viemistä toiseen osoitteeseen. Jääköön Glorian nimi synnyinsijoilleen vielä seuraavaksikin 90 vuodeksi.

Pakkaamme keväällä banaanilaatikoihin parhaat puolemme ja loput rakennamme uudestaan ja paremmin. Ohjelmistomme on aina ollut levottoman monipuolista, eikä se usein ole kovin käytännöllistä. Mutta juuri se kaikenkattava suunnattomuus on meille tärkeintä ja ominaisinta ja aiomme jatkossakin toivottaa ihan kaikki tervetulleiksi järjestämään tapahtumia tai osallistumaan niihin yleisönä. Olkaa yhteydessä ja tulkaa piipahtamaan jahka saamme punaisen maton kuurattua!

Gloria oli jonkinlainen unelma ja ainakin aivan mieletön matka. Kiitos siitä teille, kävijät ja ystävät.
Haikein mutta kiitollisin terveisin: Glorian väki

GLORIA HERÄÄ KESÄUNILTAAN

Gloria ja hänen henkilökuntansa ripusti manttelinsa kaiken lavakulttuurin esillepanijana hypätessään kesälomalle Espan lavan kautta 27.6.2018 – 30.6.2018. Tekniikkaa pyöritettiin viimeisen kerran ennen kesän alkua NuoriEspa -tapahtumassa, jossa nähtiin lukuisia nuorten esityksiä aina musiikista puolustuvoimien näytökseen.
Tsiigaa kooste tästä:

NuoriEspa 2018

NuoriEspa 27.-30.06.2018

Julkaissut Gloria Perjantai 6. heinäkuu 2018

 

Kulttuuriareena Gloria avasi silmänsä kesäiseltä horrokseltaan 13.8.2018 aloittamalla valmistelut heti kahden päivän päässä lymyävää k-pop -tapahtumaa varten.
Musiikkiesityksiä onkin nähty avaamisen jälkeen niin Koreasta, kuin myös Yhdysvalloistakin saakka.
Sampo festivaalin tuulet ovat puolestaan puhaltaneet Etelä-Eurooppalaisia nukketeatteriesityksiä areenamme ääreen, joissa ollaan tavattu Franz Kafkan teoksiin perustuvaa musiikkiteatteria sekä Orwellilaiseen ajattelumaailmaan sijoittuvaa psycho slap-stickia.
Avointa tanssilattiaakin on pyöritetty The Get Down -tapahtuman parissa.

Elokuun avaus on ollut mielekäs taival ja transitio kesästä syksyn ohjelmistoon näyttää sanomattakin mielenkiintoiselta, sillä horisontissa lymyää psykedeelisfestari, artisteja Japanista, kirjaillisuustapahtuma ja Star wars -aiheinen tapahtumaelämys. Tulevien tapahtumien kirjo on komea ja näyttää jatkavan lujasti aina vuoden loppuun asti.

—Rasmus

Kesähessut rantautuu Korkeavuorenkadulle

 

Kesäduunarit Jani ja Sami täällä hoi!

Vallattiin tänä kesänä tuotantoassistentin pestit. Pyöriskellään ja palloillaan täällä Korkeavuorenkadun toimistolla kesäkuun ajan.

Aikomuksenamme (ja tarkoituksenamme) on pistää tuulemaan Espan lavalla Pride-viikon NuoriEspa -tapahtumassa 27.-30.6.. Toimistolla on vierähtänyt jo viittä vaille viikko esiintyjiä buukaten, aikatauluja sumplien ja lavan visuaalisuutta, tekniikkaa sekä toimivuutta pohdiskellen. Suomen niin kutsutun “kesän” kylmyyttä kompensoi toimiston lämmin ilmapiiri – ei käy kateeksi ulkona työskenteleviä! Hrr.

Sateenvarjoilla kuorrutetun energiantäyteisen toimiston ensimmäiseen viikkoon on mahtunut kaiken edellä mainitun lisäksi mielenkiintoinen ja kattava tuottajakatsaus. Viikko paketoidaan tsekkaamalla kuluneen viikon hommat; mitä ollaan saatu tapahtuman eteen aikaiseksi ja mitä metkaa ensi viikkoon sisältyy. Jospa säät alkaisivat tässä pikkuhiljaa taas suosimaan, jotta juhannuksena ei tarvitsisi vaihteeksi vetää topparotseja niskaan ja lämmitellä kokon äärellä välttääkseen totaalijäätymisen. On se Suomen kesä niin ainutlaatuinen!

Aurinkoisia päiviä ja lämpimiä kelejä,

Jani ja Sami

Rikun kesäpiha tulee tänäkin vuonna, hienompana kuin koskaan

Tiistaina 12.6 riemuitaan Rikhardinkadun kirjaston kesäpihan avajaisissa! Tanssia, valoesityksiä ja musiikkia vehreässä keitaassa keskellä kaupunkia. Tule nauttimaan ja nappaa samalla parhaat kesäkirjat luettavaksi.

Perinne alkoi kun kirjaston kasvit siirrettiin joka kesä ulos virkistymään ja nauttimaan auringon valosta. Jossain vaiheessa pihalle alettiin tuomaan myös kirjoja ja penkkejä ihmisiä varten ja vuosi vuodelta kesä piha on muuttunut isommaksi tapahtumaksi, kun kirjasto yhdisti voimansa Glorian ahkerien tapahtumatuottajien kanssa.

Tänä vuonna kesäpihaa koristaa euroopasta rantautunut sateenvarjotaivas kaikessa väriloistossaan. Glorian talkooporukka rakentaa pihan taianomaisia elementtejä tällä viikolla erittäin vaihtelevassa säässä.

 

Avajaisten ohjelmassa mm.
klo 13-17 Lasten Pihadisco
(discossa myös valosirkus Spektri & AnnikkiArt)
klo 16 Taidelainaamon Riemu-kesäripustuksen avajaiset
klo 17 Viulisti Elia
klo 18 Valosirkus Spektri & AnnikkiArt
klo 18:30 Stadin Juhlaorkesteri

Vapaa pääsy! Tervetuloa!   
#kesäpiha

Sade ei estä työntekoa

Glorian talkooporukka lounastauolla

Glorian talkooporukka lounastauolla

 

 

SUPERVIIKONLOPPU! Showpainia, K-poppia ja punkbakkanaalit

Viime viikonloppuna Gloriaan mahtui jos minkälaista tapahtumaa.

Perjantai-ilta räjähti käyntiin Punkbakkanaaleilla, jossa soitti Nyrkkitappelu, Pää Kii, Kivesveto gogo ja AOM. Verta vuosi nenästä, tuoppeja lenteli ja mosh-pit kävi kuumana. Pöytäkin löysi jotenkin tiensä yleisön sekaan. Yleisö viihtyi ja vakavammilta haavereilta säästyttiin, hyvä meno!

Lauantaina liha iski lattiaan showpainin merkeissä. FCF tarjoili yleisölle vauhdikasta ja viihdyttävää menoa koko illan ja StarBuck vei mestaruuden lopulta kotiin. Hyvää Amerikkalais tyylistä mukaanheittäytymistä myös yleisöltä!

Sunnuntainakaan ei rauhotuttu, sillä sadat k-popin ystävät tulivat Gloriaan kannustamaan suosikki tanssiryhmiään ja laulajiaan K-Pop World Festival 2018 semifinaaleihin. Tämän innokkaampia kannustajia saa hakea!
Monien talenttien joukosta Team Nuggets ja Tuulikki Kuuskeri kruunattiin jatkoon menijöiksi. Onneksi olkoon!

KATSO VIIKONLOPUN KOOSTE TÄSTÄ

Videolla haastattelussa myös Teemu Bergman “Pää Kii” bändistä.

Muutama valokuva punk iltamasta alla.

Tuoreita kuvia voit nähdä aina tapahtumista lisää Glorian Flickristä, täältä!

 

 

Äitienpäivänä Glorian lavan valloitti helgan speksi!

Lähes täyteen myydyssä salissa todistettin jälleen speksin mahti, kun Helgan speksin ensi-ilta pidettiin äitienpäivän alla.

Yleisö pääsi vaikuttamaan esityksen kulkuun huutamalla “OMSTART”, jolloin näyttelijöiden oli esitettävä sama kohtaus uudelleen improvisoituna.

Esityksen aikana nähtiin myös tanssiesityksiä ja kuultiin tarinaan sovitettuja versioita ikivihreistä  klassikoista muun muassa yhtyeiltä Kiss ja AC/DC.

Toinen esitys pidettiin tänään ja vielä ehdit mukaan viihtymään Helgan speksin parissa Keskiviikkona 16.5.2018

Kuvia ensi-illan esityksestä löydät Glorian flickr-sivulta.

Helga Speksi @Gloria 13.05.2018

4.5.2018

Kaksi viikkoo sitte tulin tänne TET-harjoitteluun.

Näiden kahden viikon aikana täällä ei oo paljoo tapahtunut, joku koulu tuli harjoittelemaan, ja kolumbialaisia jne.

Opin kyllä käyttämään mikseriä (jotenki), ja valopöytää (ehkä) ja vain kerran yritin laittaa XLR-kaapelia pistorasiaan, kunnes tajusin että se ei mene sinne.

Kahvia tuli juotua paljon.

Tokalla viikolla ei oikee ollu muuta ku joku kävelyteatteri. Et ni.

Ja lisää kahvia.

Ei tässä muuta.

-Eeli Szabó