TAISTELEVAT TANGOT – Harri Kaitila & Tango del norte

 

Suomen eturivin tangomuusikot, tenori Harri Kaitila ja argentiinalaiseen tangoon erikoistunut Tango del norte yhdistävät voimansa ensimmäistä kertaa “Taistelevat tangot”-konserttikiertueella. Konserttikokonaisuus on suunniteltu erityisesti Suomen 100-vuotisjuhlavuotta varten. Suomi ja Argentiina käyvät taistoon tangon herruudesta tässä räiskyvien tunteiden konserttielämyksessä, kun Kärki ja Mononen johtavat joukkonsa eteläamerikkalaisia veljiään vastaan. Ohjelmassa on musiikkia mm. Toivo Kärjen, Unto Monosen, Olavi Virran, Carlos Gardelin ja Astor Piazzollan kaltaisilta tangon mestareilta, tuoreina Tango del norten näköisinä sovituksina.

Harri Kaitila, laulu
Tango del norte:
Heikki Hämäläinen, sello
Sami Pirttilahti, bandoneon
Ville Westergård, piano

Ovet avautuvat klo 18:00. Konsertti alkaa 19:00. Tervetuloa.

Tango del norte

Tango del norte on kolmen ammattimuusikon vuonna 2011 perustama argentiinalaiseen tangomusiikkiin erikoistunut yhtye, joka on vakiinnuttanut paikkansa Suomen eturivin tangoyhtyeenä ja konsertoinut ympäti maata niin konserttisaleissa kuin festivaalilavoillakin. Keväästä 2016 alkaen yhtye on tähdännyt yhä enemmän myös ulkomaille, esiintyen Suomen lavojen lisäksi myös Poznanin tangofestivaalilla Puolassa ja Barcelonassa, Espanjassa. Tango del norte on tehnyt yhteistyötä myös useiden kansainvälisten huippulaulajien, kuten Martin Alvaradon, Romina Biancon, Angelika Klasin ja Sandra Lunan kanssa. Kesällä 2016 Tango del norte julkaisi ensimmäisen CD-levynsä “Raíces de pasión”, yhdessä argentiinalaisen laulajan, Romina Biancon, kanssa.

Harri Kaitila

Wienissä laulukoulutuksensa saanut tenori Harri Kaitila tunnetaan erityisesti suomalaisen ja argentiinalaisen tangon tulkitsijana. Tango-ohjelmillaan hän on esiintynyt Keski-Euroopan ja Suomen musiikkifestivaaleilla, mm. Berliinin Filharmoniassa, Hampurissa ja muissa Saksan suurimmissa kaupungeissa sekä kotimaassa Helsingissä, Tampereella ja Seinäjoella. Harri Kaitila on laulanut myös Slovakian RSO:n solistina Bratislavassa esittäen suomalaissäveltäjien sekä Astor Piazzollan ja Carlos Gardelin tangoklassikkoja. Syksyn 2016 esiintymisiin kuului mm. konsertti Riku Niemen Tangotentetin solistina Luxemburgin Filharmoniassa. Vuonna 2017 hänen uutena yhteistyökumppaninaan on suomalainen Tango del norte-yhtye. Kaitilalta on ilmestynyt kolme tango-cd:tä, ”Schicksalstango – Finnischer Tango auf Deutsch” (2000), ”Tango Classica” (2002) ja ”Un finlandés en Buenos Aires” (2011).