TAIDEKUJA 2017

 Taidekuja on nuorten tekijöiden taide- ja käsityöjoulumyyjäiset.

Tapahtuma järjestetään jo neljättä kertaa vapaaehtoisvoimin. Myynnissä on itse tehtyjä tuotteita mielenkiintoisista omakustannesarjakuvista ja upeista printeistä mitä mielikuvituksellisimpiin koruihin ja muihin tuotoksiin.
Tule tekemään persoonallisia ja varmasti uniikkeja joululahjalöytöjä!

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa!

Ohjelma

10:00 Ovet Avataan!
10:00 – 15:00 Joulukortti paja (Yläkerta)
10:00 – 14:30 Piirrustuskilpailun äänestys (Aula)
11:00 – 11:45 Piirrustus LIVE (Päälava)
11:00 – 12:45 Minizine- Tee oma pienlehti! (Yläkerta)
13:00 – 13:15 Piirrustelua (Yläkerta)
13:00 – 13:45 Uudet ja vanhat tavat julkaista sarjakuvaa (Päälava)
14:00 – 14:15 Piirrustelua (Yläkerta)
15:00 – 15:15 Piirrustuskilpailun sekä arvonnan palkintojen jako (Päälava)
16:00 Tapahtuma päättyy. Kiitos käynnistä!

Kotisivut: www.taidekuja.com
Tumblr: www.taidekuja.tumblr.com
Facebook: www.facebook.com/taidekuja
Instagram: www.instagram.com/taidekuja
Ota yhteyttä: info@taidekuja.com


Myyjät

1 LAMPPU – WWW

Oon Lamppu, myyn originaalia taidetta printtien, charmien/avaimenperien, tarrojen, magneettien ja postikorttien muodossa. Mukana mm. LGBT-kissoja, kettuja ja demonityttöjä.

2 SANELMA TUOMINEN – WWW

Tarroja, printtejä, postikortteja taianomaisilla kuvituksilla. Noitia, kristalle, taikajuomia ja satuteemoja löydät Sanelman pöydästä.

3 ULLA THYNELL –WWW

Olen kuvittaja ja graafinen suunnittelija Helsingistä. Myyn taideprinttejä, postikortteja ja muita painotuotteita. Kuvitusteni aiheita ovat satumetsät, eläimet, omituiset otukset sekä Tolkienin tarinat ja hahmot!

4. VARPUNEN

Olen Varpunen ja myyn itsetehtyä luonnonkosmetiikkaa. Tuotteet ovat enimmäkseen saippuoita ja muita kylpytuotteita, mutta mukaan mahtuu myös mm. huulirasvoja ja erilaisia voiteita. Kaikki raaka-aineet on ostettu Suomesta ja ovat turvallisia!

5. CUPCAKE FIGHT CLUB 

Cupcake Fight Clubin jäsenet Rosa Rea (WWW), Elisa Ruu (WWW) ja Kartsa (WWW) myyvät tarroja, zinejä, printtejä, pinssejä ja kaikkea muuta. Tervetuloa selailemaan, vilkuilemaan ja rupattelemaan!

6. TANJA JA MAIJJU 

Maijju (WWW) on graafisen suunnittelun opiskelija ja kuvittaja Järvenpäästä. Tanja (WWW) on sarjakuvailija Vantaalta. Molemmat tykkäävät piirtää söpöjä eläimiä ja animepoikia. Olemme myymässä mm. pieniä sarjakuvia, pinssejä, postikortteja ja tarroja.

7. OUTO QUEER KOLLEKTIIVI – WWW

Outo is a finnish collective of queer feminist comic artists. The collective consist of Apila Pepita Miettinen, H-P Lehkonen and Sara Valta. Outo’s goal is to showcase finnish queer comics on an international platfrom. We publish comics in printed form and also online. We want to bring our minority artists and give out good representations of queer people done by queer people themselves.

8. TALKING TO MYSELF JEWELRY – WWW

Coneistakin tuttu Talking to myself on tulossa myymään perinteisiä puhelinkuoria, pullokoruja, lonkeroita, sarvi- ja kukkapantoja ja paljon muuta kivaa, ja mahdollisesti uutta ja jouluista! ❤

9. TOXSTAR / RIPARGH

ToxStar (WWW) Piirrän lyijykynällä ja tusseilla pyrkien tasapainoisiin töihin sommittelun ja väriyhdistelmien kautta. Piirrän fan arttia ja omia hahmojani. Otan vastaan tilaustöitä.

RIPARGH (WWW) Teen kaikenlaista taidetta kukista fanarttiin. Myyn tarroja, printtejä ja kortteja. Teen myös mahdollisesti tilaustöitä.

10. LAISANEN – WWW

Työskentelen hahmosuunnittelijana pienessä peliyhtiössä. Myytävänä eläinaiheisia tarroja ja postikortteja.

11. POISONPINEAPPLE – WWW

PoisonPineapplen pöydästä löytyy erittäin laaja valikoima uniikkeja hartsi ja polymeerimassa koruja. Koruissa on teemana fantasia, scifi, sekä luonto. Osa on taas aivan erityylisiä; pastellisävyisiä, glitterisiä ja ällösöpöjä unelma koruja! Samoilla teemoilla höystettynä löytyy myös postikortteja, sekä muita tuotteita. Kannattaa tulla kurkkaamaan!

12. MEG EKSOOTTINEN PORKKANA – WWW

Mikä yhdistää söpöjä pitsi rimpsuja ja kilon painavia mutteri kaulakoruja? Ei mikään mutta tällä konseptilla teen korujani koska Kaikesta voi tehdä jotain uutta, nättiä tai jännää!

13. SAQE-ART –WWW

SaQe-Artin pöydästä voit löytää unensieppaajiin sekä eläintaiteeseen keskittyvää taidetta! Pöydälleni valmistan itse käsityönä unensieppaaja aiheiset kaula- ja korvakorut sekä perinteiset unensieppaajat. Paperisissa ”3D” -muotokuvissa aiheina kissa – ja koirarodut sekä fanitaidetta vanhoista piirrosanimaatioelokuvista ja -sarjoista. Lisäksi pöydältä löydät kirjanmerkkejä, tarroja ja magneetteja. Otan myös vastaan tilaustyötä paikan päällä koruista ja lemmikkimuotokuvista.

14. RUAKKU – WWW

Olen Ruakku, 22-vuotias folkloristiikan opiskelija ja vapaa-ajan taiteilija. Myyn erilaisia taideprinttejä, tarroja ja kangaskasseja, joihin kanavoin inspiraatiota kansanperinteestä, luonnosta ja myyttisistä teemoista. Myynnissä on myös omakustannesarjakuvaa.

15. TOISPUAL DESIGN – WWW

Olen turkulainen metalliartesaani ja myyn käsintehtyjä koruja. Materiaaleina mm. hopea, pronssi ja titaani.

16. ERNULA TAITEILEE –WWW /WWW

Olemme tamperelainen kämppisporukka, jotka tulevat myymään pöydällänsä erillaisia fanitaiteita (Digitaalisesta Traditionaaliseen) ja käsitöitä mm. hiuskoristeita ja kaulakoruja!

17. HULUKMUS

Hulukmus on kolmen taiteilijan tiimi. Akkaleena (WWW) on taiteilija, joka on kiinnostunut niin omien sarjakuvien tekemisestä kuin fanitaitaiteilusta. Tuuli Lukka (WWW)  piirtää ja osin käsikirjoittaa Wardens and Thieves -nimistä nettisarjakuvaa. Taidekujalla hän myy enimmäkseen postikortteja. Sohjoo (WWW) on kuvittaja ja sarjakuvataiteilija, jonka kuvitukset saavat inspiraationsa luonnosta ja pohjoismaisesta mytologiasta.

18. MALVIEN – WWW

Myyn hauskoja ja hyödyllisiä käsitöitä, kuten kasseja, penaaleja, pussukoita, pinssejä ja magneetteja. Kankaiden kuoseissa seikkailevat mm. Shiba Inut, alpakat, kissat ja muut söpöt ja hauskat aiheet.

19. AURORA FRESTADIUS – WWW

Heippa! Olen Aurora Frestadius, espoolainen kuvittaja ja tekstiilisuunnittelija. Taidekujalle tulen hyvälaatuisten printtieni kanssa, tervetuloa tutustumaan valikoimaan. Printtejä löytyy niin isommassa kuin pienemmässäkin koossa, tekniikoina käytän vesivärejä ja tusseja sekä digitaalista värittämistä. Panostan printtituotteissani laatuun, tuottamani erät ovat rajallisia.Tämän lisäksi kujapöydältäni löytyy hyvä ystäväni Stella Lahti, jonka kanssa myymme tekemiämme merenalaisia Adorabilis-pehmoleluja. Pehmolelut on tehty ylijäämä- ja kierrätysmateriaaleista.
Nähdään Glorialla joulukuussa! 🙂

20. ELONTAIVAL JA MIA MINERVA – WWW / WWW

Moi! Olen viimeisen vuoden kuvataiteen opiskelija pohjoisesta ja piirrän paljon muotokuvia, fanitaidetta ja söpöjä juttuja! Myyn yleensä taidekujalla eniten fanitaidetta, mutta jouluteemaa varten suunnitelmissa on myös talvisempia aiheita. Myyn enimmäkseen printtejä, tarroja, kirjanmerkkejä sekä pinssejä.

Mia Minerva on nuori kuvittaja, jonka leikkisät ja lämpöiset piirrokset ja vesivärimaalaukset sulostuttavat talvenkin keskellä. Taidekujalla voi ihastella hänen valloittavia korttejaan, printtejään, tarrojaan ynnä muuta.

21. AIRI KERVINEN – WWW

Olen helsinkiläinen 3D-animaation opiskelija. Pöydältäni löytyy mm. erikokoisia printtejä, tarroja, avaimenperiä ja kaikkea muuta kivaa!

22. JUICY LITTLE TANGERIE – WWW

Olen harrastelijataitelija/koruntekijä intohimona kaikenlainen luova näpertäminen. Pöydästäni löydät huolella ja rakkaudella valmistettuja omatekoisia riipuksia, käsi- ja korvakoruja, avaimenperiä ja muuta suloista mukavaa! Otan mielelläni vastaan myös tilaustöitä. ❤

23. KOUVOLAHTI 

Kouvolalainen Anna Fant (graafikko, WWW) sekä lahtelaiset veljekset Matias (ajoneuvomuotoilun opiskelija, WWW) ja Miika Pekkonen (satunnainen piirtelijä, WWW) myyvät joulukortteja ja printtejä, joiden aiheina ovat niin videopelit, Suomi 100 kuin myös ajoneuvot 80-luvun estetiikalla.

24. LANKATAIKAA 

Somista itsesi ja kotisi söpösti tai tyylikkäästi pöydästämme löytyvillä monenkirjavilla lanka-, kangas- ja paperiteoksilla.

25. NEO AARNIKOTKA – WWW 

Moi! Olen Neo Aarnikotka, taiteilija Helsingistä. Teen taidetta digitaalisesti sekä perinteisin menetelmin. Suurin osa taiteestani on originaalitaidetta, mutta teen myös vähän fanitaidetta. Taidekujalle olisin tuomassa ainakin reippaasti erilaisia (posti)kortteja ja tarroja, mutta todennäköisesti paljon muutakin. Teen vesiväri, muste ja tussi tilaustöitä.

 

26. RIRIO – WWW 

Tervetuloa tutustumaan piirtämääni fanarttiin, originaaleihin, tarroihin ja postikortteihin! Valikoimassani on fnarttia animesta kuin peleistäkin, mutta myös TV-sarjat ovat löytäneet tiensä piirrustuksiini. Ja jos et löydä mieleistäsi myös tilaustyöt ovat mahdollisia.

27. ANGEL FAWN – WWW 

Angel fawnin pöydältä löydät käsintehtyjä koruja ja asusteita moneen makuun.

28. MYRNTAI – WWW

Hei, olen Myrntai ja pöydälläni majailee pöllöjä, kissoja, otuksia ja muutama kummitus. Ne ovat löytäneet tiensä printtituotteisiin kuten julisteisiin, postikortteihin, tarroihin ja onpa muutama sarjakuvakin. Lisäksi löytyy pieniä juttuja kuten pinssejä, magneetteja sekä charmeja.

29. JATTA VUORINEN 

Taiteen maisteri ja kuvataideopettaja myy taidegrafiikkaa, maalauksia ja kortteja. Teoksien teemat kertovat tarinoita ihmisyydestä ja luonnosta. Tule katsomaan, jos jokin teoksista saisi uuden kodin juuri sinun luotasi!

30. MIO-ART – WWW

Olen kuva-artesaani Marianne Ollinen. Tuotevalikoimastani löytyy omakustannesarjakuvien lisäksi printtejä, suuren suosion saavuttaneita minisarjakuvia, Taikatyttö Pertti sekä Instagramista tuttuja The Daily Dodo- tuotteita, undulaatinsulkakoruja yms. muuta taiteellista pikkusälää.

In English

Artists Alley event is an event for young people to sell their art and artisan crafts. The event takes place on Saturday 9.12.2017 at  Gloria in Helsinki. The doors open for visitors at 10:00am and close at 16:00pm.

The event is held for the 4rd time by voluntary workers. On the venue you can find handmade items from intriguing zines and fabulous prints to the most imaginative jewelry and other things.
Come and get your distinctive and unique Christmas presents!

Artists Alley has a free entry. Welcome!