TAIDEKUJA

In english, here

Jouluinen Taidekuja on nuorten tekijöiden taide- ja käsityötapahtuma, joka järjestetään lauantaina 19.11.2016 Kulttuuriareena Gloriassa, Helsingissä.
Taidekuja on avoinna klo 10-16.

Tapahtuma järjestetään jo kolmatta kertaa vapaaehtoisten järjestäjien toimesta. Paikalle on tulossa tuotoksia yli neljältäkymmeneltä taitavalta tekijältä. Tapahtuman tarkoitus on tukea aloittelevia taiteilijoita ja käsityöläisiä heidän urallaan tarjoamalla edullisen ja turvallisen paikan esitellä teoksiaan suurelle yleisölle. Myynnissä on itse tehtyjä tuotteita sarjakuvalehdistä ja upeista printeistä uniikkeihin koruihin ja muihin käsitöihin.

Puheohjelma: Päälava

13:00-14:00 Vertaistukea ja itsetutkiskelua – mielenterveys sarjakuvissa -keskustelupaneeli, Wolf Kankare & Viivi Rintanen, haastattelijana Apila Pepita
Millaista on piirtää omaelämäkerrallisesti omista kipupisteistään ja miksi siihen ryhtyä? Mitä he työstävät parhaillaan? Kankare piirtää Susi sorakuopassa -blogia ja on julkaissut kaksi sarjakuva-albumia. Hulluussarjakuvia-blogissaan Rintanen piirtää hänelle lähetettyjä mielenterveystarinoita yhteistyössä tarinansa kertovien kanssa. Haastattelijana Apila Pepita Miettinen, RIKKI – taidetta mielenterveydestä taidekollektiivin koordinaattori ja sarjakuvapiirtäjä. 

14:00-15:00 Kirjaston sarjakuvavinkkarin työ, Siina Vieri
Lopen kirjastotoimenjohtaja sekä sarjakuvavinkkari Siina Vieri esittelee kirjastoa yhteistyökumppanina, valottaa sen toimintamalleja hankinnan suhteen sekä kertoo vinkkaamisesta, joka on yksi hyvä väylä saada omallekin sarjakuvalle näkyvyyttä.

15:00-16:00 Another Castle -naisnörttikuoron esiintyminen
Helsingin nörtein naiskuoro Another Castle esittää tv-sarjoista, elokuvista, peleistä ja muista nörttilähteistä tuttua musiikkia. Taidekujan lavalla kerromme laulun voimin tarinoita, joissa seikkailevat ainakin lohikäärmeet, ihmemiehet ja avaruuden asukit.

Työpajat: Yläkerran aula

10:00-12:00 Mini-zinepaja, vetäjänä Mira-Pauliina Puhakka
Pajassa piirretään ja tehdään yksinkertainen pienlehti käyttäen yksipuolista A4 paperia. Paperia ja kyniä on tarjolla paikan päällä, mutta omat sakset ja lempikynät kannattaa ottaa mukaan!

12:00-13:00 Improsarjakuvapaja, vetäjänä Meg Valenwind
Pajassa piirretään sarjakuvia eri teemoilla, tavoilla ja aikarajoilla. Paperia ja kyniä on tarjolla paikan päällä, mutta omat lempikynät kannattaa ottaa mukaan!

13:00-14:00 Cosplay croquis, vetäjinä Pihlajatar & Haltijakäpälä
Cosplay croquissa piirretään nopeasti vaihtuvia asentoja malleina joukko ihania cossaajia. Paperia ja kyniä on tarjolla paikan päällä, mutta omat lempikynät kannattaa ottaa mukaan!

14:00-16:00 Japaninkirjapaja, vetäjänä Maria Darnell
Japanilaisen kirjansidonnan työpajassa tehdään omia vihkoja. Tekniikka on yksinkertainen, helppo ja nopeaa oppia. Paperia ja lankaa on tarjolla paikan päällä, mutta omia saa myös tuoda mukaan!

Osallistuminen työpajoihin on maksutonta.

Haluamme kiittää sponsoriamme Paperikauppa Putinkia lahjoituksena saaduista papereista, jotka tekevät pajoistamme erittäin värikkäitä!

Pidätämme oikeudet muutoksiin, ohjelmakartta saattaa myös tarkentua vielä lähempänä tapahtumaa.

taidekuja.com

Tapahtumaan on vapaa pääsy.
T e r v e t u l o a !