Sointi Jazz Orchestra: Unituulia – Uutta musiikkia Aili Järvelältä ja Teemu Eerolalta

Sointi Jazz Orchestra palaa tauolta uuden konserttikokonaisuuden kera vierainaan erityisesti kansanmusiikin puolelta tutuiksi tulleet Aili Järvelä ja viulisti Tero Hyväluoma. Konsertin ohjelmisto koostuu Aili Järvelän säveltämistä ja sovittamista pääosin uusista lauluista, jotka hän tulkitsee 17-henkisen big band -kokoonpanon säestämänä. Lisäksi konsertissa kantaesitetään säveltäjä Teemu Eerolan Tero Hyväluomalle ja Sointi Jazz Orchestralle säveltämä kolmeosainen fuusioviulukonsertto Uria.

”Yhteistyö Sointi Jazz Orchestran kanssa on allekirjoittaneelle suuri kunnia ja mielekäs haaste, sillä big band työvälineenä on minulle vielä uusi. Olen kuitenkin aina mieltynyt sen runsaaseen sointiin, näin osuvaa ilmausta käyttääkseni. Tässä prosessissa on ollut vapauttavaa päästä maalaamaan siveltimen koko leveydellä, mutta kuitenkin niin, että lopputuloksen vielä tunnistaa omakseen”

-Aili Järvelä-

Sanoituksia lauluihin ovat Järvelän lisäksi tehneet mm. lauluntekijät Tero Pajunen sekä Noora Salmi.

Unituulia-konsertissa kuullaan kuinka kansanmusiikkitaustaiset säveltäjät käsittelevät heille uudenlaista big band -kokoonpanoa.

Tero Hyväluoma on pääasiassa kansanmusiikin saralla toimiva freelancer-muusikko. Hän on esiintynyt eri projekteissa ympäri maailmaa, yhteensä yli 40:ssä maassa ja viidellä mantereella. Vierailijana hän on ollut mukana mm. Kimmo Pohjosen, Ismo Alangon, Jarkko Martikaisen ja Timo Alakotilan projekteissa.

Teemu Eerola on Joensuusta lähtöisin oleva säveltäjä-multi-instrumentalisti, joka aloitti opintonsa Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmässä vuonna 2010 ja toimii monipuolisesti säveltäjänä, sovittajana ja muusikkona Suomessa ja ulkomailla.

Aili Järvelä on kansanmusiikkiin kasvanut oman tien kulkija, joka ei pelkää eksyä reitiltään. Kaustislaislähtöinen Järvelä tunnetaan niin laulajana, lauluntekijänä, säveltäjänä, sovittajana, viulistina, tuottajana, tämmääjänä, Järvelän pelimannina, kuin freelancemuusikkona useista eri yhteyksistä. Musiikin tekeminen suoraan sydämestä on Järvelälle suurin ilo.

Sointi Jazz Orchestra on nuorten musiikin ammattilaisten muodostama freelance-pohjainen big band, joka on erikoistunut sille sävellettyjen ja sovitettujen kokonaisuuksien esittämiseen. Sointi Jazz Orchestran solisteina ovat vierailleet aiemmin mm. legendaarinen saksofonisti-huilisti Juhani Aaltonen, laulaja Aili Ikonen sekä saksofonisti Jukka Perko.

 

Konsertti kello 19, ovet auki klo 18

 

Konsertti on osa Spicy Big Band Spring -konserttisarjaa, jossa esiintyy kolme helsinkiläistä big bandiä. Muut sarjan konsertit ovat:

7.3. Swingin’ March with Reunion Big Band

12.4. HOS Big Band Goes La La Land