Kätketty – Helsingin Lääkiksen Speksi 2017

Helsingin lääkiksen järjestyksessä 30. speksi sukeltaa keväällä 2017 muinaisen unohdetun korkeakulttuurin taianomaiseen maailmaan. Mitä käykään, kun kätketty kaupunki avaa salaisuutensa ulkomaailmalle?

Näytökset
♦ ti 14.3.  klo 19:00 (ensi-ilta)
♦ to 16.3.  klo 19:00
♦ pe 17.3.  klo 19:00
♦ ti 21.3.  klo 19:00
♦ to 23.3. klo 19:00
♦ la 25.3.  klo 17:00

Kaikki esitykset on loppuunmyyty!
Glorian lipunmyynti ja speksisalonki avautuvat tuntia ennen näytöstä.

 

Helsingin Lääkiksen Speksi on Helsingin lääkisopiskelijoiden vuosittain luoma komedia, joka elää yleisön osallistumisesta.

Tyylilajiltaan speksi on musiikkiteatteria, ja näytelmän aikana nähdään valovoimaisen näyttelemisen lisäksi huikeita tanssinumeroita ja bändin räiskyviä tykityksiä. Speksissä ei kuitenkaan ole pohjimmiltaan kyse puhtaasta suorituksesta, vaan tärkeintä on hauskan pitäminen ja yhdessä tekeminen, mihin ratkaisevasti vaikuttavat kaikki taustatyön tekijät lavasteiden rakentajista grafiikan suunnittelijoihin. Speksi luodaan perinteisesti täysin opiskelijavoimin ja vuosittain siihen osallistuu lähes sata lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijaa.

Speksille on ominaista vuorovaikutus yleisön kanssa. Katsoja saa milloin tahansa esityksen aikana kajauttaa ilmoille “Omstart”- huudon, jonka kaikuessa näyttelijöiden on esitettävä juuri esitetty kohta toistamiseen – uudella, improvisoidulla tavalla. Speksissä on myös aina mukana paljon musiikkia, jonka toteuttaa tietenkin oma bändi. Viime vuosien ajan speksissä on esitetty myös lääkisläisten itse säveltämiä kappaleita. Joka vuosi speksi yrittää myös olla ainakin hieman humoristinen.

www.laakiksenspeksi.fi