Helsinki Drag Battle 2017 

Drag Carnival Helsinki Drag Battle järjestetään jälleen 19.4.2017. Kulttuuriareena Gloria muuttuu isoksi sirkukseksi, jonka sisällä nähdään monia draghahmoja sekä dragtaiteen eri näkökulmia.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Stadin aikuisopiston kanssa jo toista kertaa. Tapahtuman tarkoituksena on kehittää ja syventää oppilaitosyhteistyötä sekä linkkiä työelämään, jonka kautta oppilaat saavat uusia verkostoitumismahdollisuuksia ja pääsevät näkemään kättensä jäljen heti tositoimissa. Oppilaat voivat suorittaa näyttötutkintoja tapahtumassa maskeerauksen sekä puvustuksen osalta.

Viime vuoden Drag Battlen suosio yllätti järjestäjät täysin, ravintola DTM oli ääriään myöten täynnä yleisöä katsomassa ja kannustamassa kovatasoista mutta leikkimielistä kilpailua. Jayden Mars sulatti yleisön sekä tiukahkon tuomariston sydämet rohkealla esiintymisellään ja vahvalla lavakarismallaan.

Drag Carnival yhdistää dragtaiteen eri näkökulmia Drag Carnival on kokoillan esitys, jossa kuusi uutta draghahmoa haastavat kolmea alalla jo pitkään työskennellyttä Drag Queenia. Mukana on koko kansan tuntema, Toosa TV:stä tuttu NikoLa, dramaattisesta ja tummasta tyylistään tunnettu Anu Linnea von Kattendam sekä viime vuoden Drag Artist- kilpailun voittaja Jere Sivonen. Kuusi tuoreempaa haastajaa paljastetaan kevään aikana Drag Battlen facebook- sivulla. Tapahtuman juontaa Sheila, joka nähtiin myös viime syksynä Talent Suomi- kilpailun semifinaaleissa.

Illan aikana esiintyy viime vuoden voittaja Jayden Mars sekä myöhemmin paljastettava artistivieras. Leikkimielisessä kilpailussa valitaan kuitenkin yksi voittaja; vuoden 2017 Helsinki Drag Battle voittaja julistetaan yleisön sekä tuomareiden yhteenlaskettujen äänten perusteella Tuomaristossa nähdään mm. kauneusvloggari Henry Harjusola.

Idean luojat, Kaisa Vanne opettaa teatterimaskeerausta Stadin Aikuisopistolla ja Sheila – Antti Taipale – on toiminut dragartistina jo 10 vuotta ja esiintynyt erilaisissa tapahtumissa. Taipale on myös luennoinut dragin historiasta sekä sen kehityksestä Suomessa. Hän opiskelee teatteri- ja musiikkitiedettä Helsingin Yliopistossa ja tutkii opinnoissaan drag-taidemuodon syntyä, kehitystä ja tulevaisuutta.

”Kun asioita tehdään ilolla, täydestä sydämestä ja luottaen asioiden järjestymiseen, saadaan aikaan ihmeitä,” Kaisa Vanne toteaa. ”Kun teemme töitä leikkien, avautuvat mielen kahleet ja vapautuu luovaa energiaa, jolloin lopputulos voi olla mitä vaan.”

”On tärkeää muistaa se, että yhteen hiileen puhaltamalla ja yhteistyöllä voidaan synnyttää jotain aivan uutta. Drag voi olla mitä vaan, tarvitaan vain avoin ja rajaton mieli”, Taipale huomauttaa.

Drag Carnival järjestetään Gloriassa 19.4.2017, showtime klo 20:00, ovet auki 18:00.
Liput ennakkoon 13€/9€ www.tiketti.fi, ovelta 15€/11€.

Gloria, Pieni Robertinkatu 12, 00120 Helsinki.

Lisätietoja: Antti Taipale – tuottaja 044-2934556 – antti.taipale@sheila.fi
www.facebook.com/HelsinkiDragBattle
#HelsinkiDragBattle #DragCarnival