DesuTalks 2018

LIVE STREAM: https://youtu.be/R4oEkhatYuw

DesuTalks on japanilaisen populaarikulttuurin harrastajille ja alan yrittäjille suunnattu yksipäiväinen seminaaritapahtuma. Ohjelma käsittelee animea, mangaa ja niiden lieveilmiöitä lyhyissä, syväluotaavissa puheohjelmissa.

Seminaarin puhujina kuullaan pitkään alalla toimineita kotimaisia yhteisövaikuttajia, animen ammatti- ja harrastuspohtijoita sekä genren aktiiviharrastajia. DesuTalksin tarkoituksena on tuoda harrastajat yhteisen asian äärelle paitsi kuuntelemaan ohjelmaa myös verkostoitumaan ja tutustumaan toisiinsa. Tämän vuoksi ohjelmien väliin jätetään myös taukoja, ja kannustammekin paitsi tuomaan kaverit mukaan myös tutustumaan uusiin.

Sisäänpääsy on ilmainen, mutta paikkoja on rajoitetusti. Varmista siis paikkasi ja ilmoittaudu tapahtumaan seuraavan linkin kautta: https://desucon.fi/talks2018/liput/

 

Ohjelma

DesuTalksin ohjelmat ovat lyhyitä täsmäiskuja aiheipiiriinsä, jotka kestävät keskimäärin 20 minuuttia. Ohjelmien väliajat on tarkoitettu ohjelmista keskusteluun esimerkiksi vierustoverin kanssa.

11:00 Glorian ovet avautuvat

11:20 DesuTalksin aloitussanat

11:30-12:00 Mies joka loi Osamu Tezukan
Petteri “PtjTsubasa” Uusitalo

Mangan jumala Osamu Tezuka loi omakätisesti koko Japanin nykyisen sarjakuvateollisuuden. Hän otti inspiraatiota vain Disneyltä ja oli ainutkertainen nero, jota on kiittäminen kaikesta siitä mitä nykyään kulutamme. Tai sitten ei. Tezuka loi omat myyttinsä kuuluisaksi tultuaan ja pyyhki historiankirjoista kilpailijansa ja edeltäjänsä – ja myös oppi-isänsä, joka hänet alun perin manganteon pariin opasti.

12:15 -12:45 Houseki no Kuni – sankarin matka
Johanna ”huilailee” Kari

Joskus sankarointi ei ole ihan niin helppoa ja yksinkertaista kuin tarinoissa. Houseki no Kuni on yhdistelmä buddhalaisuutta, vääjäämättömyyttä, elämän merkityksen etsimistä ja synkkiä sävyjä. Mitä jalokivien maa oikeastaan yrittää sanoa sankareista ja meistä ihmisistä? Ps. en juonipaljasta mitään, ei hätää.

13:00-13:30 Näytelkää paremmin! Anime ja näyttelijäntyö
Myy Lohi

Ääninäyttelijöitä työskentelee animen kentällä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Onko näyttelijätarjonta laajuudestaan huolimatta kuitenkin kenties vähän… tylsä? Vannoutunut ääninäyttelijäfani pohtii, millaiset laadut dominoivat animen ääninäyttelijöiden kirjoa, mitä sävyjä on jäänyt paletin ulkopuolelle ja kenen syytä kaikki on.

13:30-15:00 Lounas

15:00-15:30 Animecons in Japan – Is that even a thing? (In English)
Wataru “walterinsect” Yamazaki

When I meet fans of Japanese pop culture in Finland, one question keeps coming up. “Is there an animecon in Japan?”, which I always have difficulty answering. This lecture is my attempt to introduce and make sense of the fragmented “anime event” landscape for my comrades of Japanese pop culture in Finland. Using Desucon as reference point, I try to present you the functional equivalents in Japan, and possibly prepare yourselves with what to expect in your future Japan trips!

15:45-16:15 Pikkutyttöjen sarjasta aikuisten neitojen sarjaksi
Heidi ”Hoottipyon” Päivinen

Jos useampi sukupolvi on kasvanut aikuiseksi yhdessä animen kanssa, mutta voiko anime kasvaa katsojiensa mukana? Ohjelmassa pohditaan erityisesti neitokatsojien mieltymyksien muutosta yhden sarjaesimerkin kautta.

16:30-17:00 1000++ tuntia IDOLM@STERia
Matias ”Madu” Tukiainen

Fandom on nykyään paljon muutakin kuin tuhmia SasuNaru-tarinoita. Pintaraapaisu keinoista, millä tuoteperheet sitouttavat faneja pariinsa ja miksi se kannattaa.

17:00 Loppusanat