Info

Vastaus ajan haasteeseen

Gloria on Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen kulttuuriareena. Siellä kohtaavat nuorisokulttuurien eri muodot niin musiikin, kuvataiteen, valokuvan, teatterin kuin tanssin merkeissä. Glorian toiminnallinen skaala on laaja jazzista rockiin, performancesta taidenäyttelyihin, teatteriin, installaatioihin ja musikaaleihin. Päämääränä on kehittyä päivittäin toimivaksi kulttuuriareenaksi, joka on valmis ottamaan vastaan tulevaisuuden haasteet. Glorian omasta ohjelmatuotannosta vastaa Glorian tuotantotiimi.

 

Nuorten suosiossa

Glorian toiminta vakiintui heti sen käynnistämisestä lähtien. Suurin osa tapahtumista on suunnattu 15 – 25 -vuotiaille nuorille, jotka ovatkin löytäneet Glorian hyvin. Viidentoista toimintavuoden aikana on järjestetty yli 3000 tilaisuutta, joissa on ollut yleisönä 700.000 kävijää sekä lähes 60.000 esiintyjää.

Helsingin monipuolisin ohjelmisto

Pieni Roobertinkatu 12:n entiseen elokuvateatteriin rakennettu 600 asiakaspaikan monitoimiareena siirrettävine katsomoineen on mahdollistanut hyvin erilaisten tilaisuuksien järjestämisen. Ohjelma-tarjottimella on ollut tapahtumia hip hopista teknoon, rockista performanceen, oopperasta teatteriin ja elokuviin. Gloriassa on järjestetty myös nuorten kuvataiteilijoiden näyttelyitä, muoti-näytöksiä, konferensseja, festivaaleja sekä kokeellisia poikki-taiteellisia tapahtumia.

Gloria on ollut myös mukana toteuttamassa kymmeniä vuotuisia ulkotapahtumia, joista merkittävimpiä ovat olleet Taiteiden Yö Töölönlahdella, Kaivarin kesäkonsertit, POP Finlandia, Ääni ja Vimma -bändikatselmus, Dance Action ja Loiste. Glorian tapahtumapalveluihin kuuluvat siirrettävät esiintymislavat henkilökuntineen ovatkin tuttu näky kesäisin siellä missä tapahtuu.

 

Hankkeet Glorialla

Kulttuuriareena Glorialla on tällä hetkellä käynnissä kaksi kehityshanketta: